Hoe de vaatwasmachine te laden en uit te pakken?
Electrolux Support

Hoe de vaatwasmachine te laden en uit te pakken?

Vraag:
  • Hoe de vaatwasmachine te laden en uit te pakken?
Geldt voor:
  • Ingebouwde vaatwasmachine
  • Losstaande vaatwasmachine
Algemene tips voor het laden en uitpakken van de vaatwasmachine:
  • Gebruik uw toestel uitsluitend om voorwerpen te wassen die vaatwasmachinebestendig zijn.
  • Plaats geen voorwerpen die uit hout, hoorn, aluminium, tin of koper gemaakt zijn in de vaatwasser.
  • Plaats geen voorwerpen die water kunnen absorberen (sponzen, doeken) in de vaatwasser.
  • Verwijder voedselresten van voorwerpen voordat u deze in de vaatwasser plaatst.
  • Om gemakkelijk voedselresten te verwijderen, dient u de potten en pannen in water te weken voordat u deze in de vaatwasser plaatst.
  • Plaats holle voorwerpen (zoals bekers, glazen en potten) met hun openingen naar beneden gericht.
  • Zorg dat bestek en borden enz. niet te dicht bij elkaar geplaatst worden. Meng lepels met ander bestek.
  • Zorg dat de glazen elkaar niet aanraken.
  • Plaats kleine voorwerpen in het bestekmandje.
  • Plaats lichte voorwerpen in het bovenste mandje.
  • Zorg dat ze niet kunnen bewegen.
  • Zorg dat de sproeiarmen vrij kunnen bewegen voordat u een programma start
  • Laat het servies afkoelen voordat u het uit het toestel haalt.
  • Maak eerst het onderste mandje leeg, daarna het bovenste mandje.