Algemene waarschuwingen

icon-warning.pngLet op!
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook verricht, de stekker uit het stopcontact trekken.
icon-info.png Dit apparaat bevat koolwaterstoffen in de koeleenheid. Onderhoud en hervullen mag alleen uitgevoerd worden door bevoegde technici.
icon-info.png De toebehoren en onderdelen van het apparaat zijn niet geschikt om in een afwasmachine gewassen te worden.

Periodieke reiniging

icon-warning.pngLet op!
Trek niet aan leidingen en/of kabels aan de binnenkant van de kast en verplaats of beschadig ze niet.
icon-warning.pngLet op!
Zorg ervoor dat u het koelsysteem niet beschadigt.
icon-warning.pngLet op!
Til de voorkant van de koelkast op als u hem wilt verplaatsen, om krassen op de vloer te voorkomen.

Het apparaat moet regelmatig worden schoongemaakt:

1. Maak de binnenkant en de accessoires schoon met lauw water en wat neutrale zeep.
  2. Controleer de afdichtingen regelmatig en wrijf ze schoon om u ervan te verzekeren dat ze schoon en vrij van restjes zijn.
  3. Spoel ze af en maak ze grondig droog.
  4. Maak indien toegankelijk de condensor en de compressor aan de achterkant van het apparaat schoon met een borstel.

Deze handeling zal de prestatie van het apparaat verbeteren en het elektriciteitsverbruik besparen.

Het ontdooien van de koelkast

Rijp wordt elke keer als de compressormotor tijdens normale werking stopt, automatisch van de verdamper van het koelvak verwijderd. Het dooiwater loopt via een gootje in een speciale opvangbak aan de achterkant van het apparaat, boven de compressormotor, waar het verdampt.

Het is belangrijk om het afvoergaatje van het dooiwater in het midden van het koelvak regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat het water overloopt en op het voedsel in de koelkast gaat druppelen.

Het TASTEGUARD-filter vervangen

De koolstofluchtfilter is een filter met actieve koolstof dat vervelende geurtjes absorbeert. Hierdoor blijven de optimale smaak en het aroma van het voedsel bewaard zonder dat luchtjes van het ene levensmiddel op het andere worden overgebracht.

icon-info.png Houd tijdens de werking de ventilatieklep altijd gesloten. Het luchtfilter dient zorgvuldig te worden behandeld om te voorkomen dat het oppervlak wordt bekrast.
icon-info.png Bij levering zit het koolstoffilter in een plastic zak om het prestatievermogen te behouden. Plaats het filter in de gleuf voordat u het apparaat aanzet.
  1. Trek het gebruikte luchtfilter uit de gleuf.

Het luchtfilter wordt achter het klepje geplaatst en kan worden bereikt door het klepje naar buiten te trekken.

2. Plaats het luchtfilter in de gleuf.
  3. Sluit het klepje.

Voor optimale prestaties moet u het TASTEGUARD-filter eenmaal paar jaar vervangen.

icon-info.png De luchtfilter is een verbruiksartikel en als zodanig geldt hiervoor geen garantie. Nieuwe actieve luchtfilters zijn verkrijgbaar bij uw lokale distributeur. Herhaal de procedure om het luchtfilter te vervangen.

Periodes dat het apparaat niet gebruikt wordt

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen als het apparaat gedurende lange tijd niet gebruikt wordt:

1. Trek de stekker uit het stopcontact.
  2. Verwijder al het voedsel.
  3. Maak het apparaat en alle toebehoren schoon.
  4. Laat de deur/deuren open staan om onaangename luchtjes te voorkomen.
icon-warning.pngAttentie
Als u uw apparaat ingeschakeld wilt laten, vraag dan iemand om het zo nu en dan te controleren, om te voorkomen dat het bewaarde voedsel bederft, als de stroom uitvalt. We raden aan de Holiday-modus te activeren.