Voorpaneel/deur oven wordt warm
Electrolux Support

Voorpaneel/deur oven wordt warm

De warmte die wordt gegenereerd in de oven verspreidt zich naar alle onderdelen van het toestel, waaronder de onderdelen die normaal aangeraakt worden tijdens het dagelijks gebruikt. Dit is een natuurlijk fenomeen. De temperatuur voelt anders aan, afhankelijk van het materiaal. Glas en metaal voelt bijvoorbeeld warmer aan dan plastic.

Het voorpaneel warmt bijvoorbeeld op telkens wanneer de ovendeur wordt geopend, aangezien de hitte van de oven de temperatuur van het paneel verhoogt.

Denk eraan dat de temperatuur mettertijd hoger wordt. Met andere woorden, hoe langer de oven is ingeschakeld, hoe warmer alle onderdelen van het toestel worden.

Omwille van veiligheidsredenen mogen kinderen niet dicht bij de oven/het fornuis gaan staan wanneer het gebruikt wordt. Verwijs naar de gebruikershandleiding.

De temperatuur van het voorpaneel kan tot 60 °C hoger zijn dan de kamertemperatuur. Met een kamertemperatuur van 20 °C kan het paneel bijvoorbeeld 80 °C warm zijn.

In het geval van het glazen paneel van de oven, kan de temperatuur tot 65 °C hoger zijn dan de kamertemperatuur. Met een kamertemperatuur van 20 °C kan het glaspaneel bijvoorbeeld 85 °C warm zijn.

In extreme gevallen neemt u contact op met een geaggregeerde?hersteldienst.