Installatiefouten elektrische kookplaat
Electrolux Support

Installatiefouten elektrische kookplaat

Probleem:
  • Het apparaat kan niet worden geactiveerd/werkt niet.
  • Slechts twee kookzones lichten op.
  • Foutmelding E6 of E641 verschijnt op de kookstandweergave.
  • De kookzones aan de linkerkant lichten sneller en helderder op dan die aan de rechterkant.
  • Kookplaat laat zekering doorslaan/uitschakelen
Heeft betrekking op:
  • geïntegreerde elektrische kookplaat
  • vrijstaand fornuis met elektrische kookplaat
Oplossing:

In het geval van een nieuwe installatie geven de bovengenoemde problemen meestal aan dat het apparaat onjuist is geïnstalleerd.

Opmerking: Een nieuwe installatie betekent één van het volgende:

• Een geheel nieuw apparaat is voor de eerste keer op een spanningsbron aangesloten.
  • Het apparaat is op een ander stopcontact aangesloten.

1. Controleer of er spanning op het stopcontact staat.

Controleer of er spanning op het stopcontact staat door een ander apparaat aan te sluiten en te kijken of dat werkt zoals het hoort. Als het stopcontact niet werkt, neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien om het probleem op te lossen

2. Controleer de zekering op mogelijke fouten.
Ga na of de zekering de oorzaak van de storing is.
Als de zekering steeds opnieuw afslaat, neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien

3. Neem contact op met de gekwalificeerde elektricien die het apparaat heeft geïnstalleerd.

4. Neem contact op met onze erkende servicedienst  Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicetechnicus aan te vragen.

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, kan een servicebezoek van een monteur u in rekening worden gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.

Waarschuwing: We raden u aan het product niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker van het product uit het stopcontact en sluit het product niet opnieuw aan, voordat u zeker weet dat het kan.